Over Lieneke

Mijn passie voor natuurlijke geneeskunde is begonnen met liefde voor planten, bloemen, kruiden en groenten.
Dat heb ik als klein meisje van mijn moeder meegekregen. Pas later ontdekte ik de geneeskrachtige toepassing van planten, voeding en kruiden en dat heeft me nooit meer losgelaten.
 

De 6-jarige HBO studie complementaire & alternatieve geneeskunde die ik heb afgerond was op mijn lijf geschreven. 
Met hetzelfde plezier volg ik nu veel nascholingen en cursussen om alle nieuwe ontwikkelingen rondom voeding, kruiden, darmen, hormonen, detox en natuurlijke geneeskunde bij te houden.  

In juli 2011 heb ik Gezonde Zaken opgericht en sinds die tijd ben ik aan de slag als natuurgeneeskundige, fytotherapeut, darmfloratherapeut en voedingsdeskundige. Tegenwoordig spreekt de term voeding- en leefstijlgeneeskunde meer tot de verbeelding. En als darmfloratherapeut zijn ook klachten van maag en darmen mijn specialiteit. Met nieuw microbioomonderzoek zijn klachten tegenwoordig veel eenvoudiger te onderzoeken en te behandelen.  

Ik werk in mijn praktijk met oude natuurgeneeskundige wijsheid (de geneeskrachtige werking van kruiden en planten en van vroeger overgedragen). Dit combineer ik met de moderne wetenschap en onderzoekmethoden van nu (darmflora/microbioomonderzoek, ander laboratoriumonderzoek zoals bloed, urine en DNA-onderzoek en geavanceerde online vragenlijsten). Met mijn aanpak probeer ik het beste van deze twee werelden te integreren. En dat werkt! 
Met natuurlijke middelen, voeding en leefstijladvies begeleid ik je graag naar een gezonder leven en een maximale gezondheid. 

 

Zorg goed voor jezelf!

Lieneke