Buddha Bowl met avocado dressing.

Kleurrijk, lekker, gezond & eenvoudig.

Om eindeloos mee te variëren!

 

Een Buddha Bowl is een gerecht wat je serveert in een kom en vult met verschillende plantaardige en gezonde ingrediënten.

Mijn voorstel is lekker veel groenten, iets van gezonde vetten en/of eiwitten en langzame koolhydraten.
Dit is ook lekker als avondeten. Varieer naar hartenlust. Denk bijvoorbeeld aan  noten, zaden, verschillende bladgroenten, venkel, bonen, radijsjes, zoete aardappel, pompoen, maïs, broccoli, hele haver, bloemkoolrijst en verse kruiden naar keuze.

Bereiding:

Kook de quinoa 10 minuten in ruim water en giet daarna af.
Snijd de rode kool in reepjes/stukjes.
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.
Met een lepel haal je het vruchtvlees eruit en je snijd het daarna in repen.
Schaaf de wortel met een kaasschaaf in plakken.
Vervolgens neem je een ruime kom. Onderin doe je de spinazie.
Daar bovenop leg je in parten de rode kool, de wortel, de paprika en de ½ avocado in repen. In het midden de dressing, zie onderstaand. De kiemen op de dressing en tot slot strooi je de munt eroverheen.

Dressing:

Doe het vruchtvlees van ¼ avocado in een kommetje en prak goed met een vork.
Roer er 1 eetlepel olijfolie, een snuf peper en het sap van een ½  limoen door.
Maak de dressing zodra je echt gaat eten anders verkleurt de avocado.

 

 

Meer lunch inspiratie?

Download nu gratis het lunchen zonder brood E-book:

[mc4wp_form id=”2579″]