Consulten

Intake consult

Afspraak maken

Je maakt eerst een afspraak voor een intake consult. Je kunt eenvoudig online een afspraak inplannen.
Vervolgens stuur ik  je via de mail twee online vragenlijsten die je thuis alvast kunt invullen.
Op die manier hebben we veel tijdwinst tijdens ons consult en kunnen we snel de diepte in. .

Intake

In 1 á 1½ uur probeer ik zoveel mogelijk inzicht te krijgen in je gezondheid. Veel informatie heb ik via de vragenlijsten al van je gehad, maar ik vraag nog verder door naar je actuele en in het verleden doorgemaakte ziekten en klachten. We nemen je voedingspatroon en je leefwijze uitgebreid door en we bespreken ook de resultaten van de online vragenlijsten. Vervolgens bepalen we of het nodig is om aanvullend (microbioom) laboratoriumonderzoek te laten doen. Je krijgt een aantal eerste adviezen mee naar huis om direct mee aan de slag te gaan.

Analyse

Daarna ga ik verder aan de slag met alle informatie. Ik probeer, voor zover dit in de intake nog niet is gelukt, te achterhalen wat de oorzaak van je gezondheidsklachten is en hoe we dit het beste kunnen behandelen. Alles komt samen in een persoonlijk behandelvoorstel.

Vervolgconsult

Bespreken persoonlijk plan

In het eerste vervolgconsult bespreken we het behandelvoorstel. In veel gevallen heb ik een fytotherapeutisch (kruiden)recept samengesteld om je klachten en de oorzaak daarvan aan te pakken. Voeding, coaching en leefstijladviezen zijn altijd een belangrijk onderdeel van de aanpak. Ik werk uiteraard alleen met natuurlijke middelen. Denk hierbij aan voeding en kruiden, maar ook voedingssupplementen, vitaminen en mineralen kunnen aan de orde komen. Verder uiteraard advies op het gebied van leefstijl, ontspanning, slaap en bioritme, 

Vervolgconsult

Na het inzetten van de behandeling vinden er, indien nodig, om de 3 á 8 weken vervolgconsulten plaats. We evalueren de behandeling en passen deze eventueel aan op jouw actuele behoeften en wensen.

Consulten

 

Intake consult

Werkwijze zie bovenstaand

€ 95,-

Vervolgconsult

Werkwijze zie bovenstaand

€ 75,-

Een consult wordt door de meeste aanvullende  zorgverzekeraars (deels) vergoed.

Dit komt doordat ik de 6-jarige  studie Complementary Alternative Medicine (CAM) heb afgerond en ben aangesloten bij beroepsvereniging NWP en koepel KAB.

Een doorverwijzing van je huisarts is niet nodig en het gaat niet ten koste van je eigen risico.

Klik hier om direct na te kijken wat jouw aanvullende zorgverzekeraar vergoed.

Kruidenmengsels en voedingssupplementen kunnen via de praktijk worden besteld. Bach bloesems stel ik zelf samen.

Er bestaat geen verplichting de kruiden, bloesems of supplementen via de praktijk aan te schaffen.

Bij afzeggen van een consult minder dan 24 uur van te voren breng ik 50% in rekening.

Ik vind het belangrijk dat je tevreden bent over mijn dienstverlening, toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Dat hoor ik dan graag van je, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Komen we er samen niet uit, dan kun je contact opnemen met de klachtenfunctionaris van de NWP: www.kab-klachten.nl.