Detox driedaagse 2019

5-7 april 2019

Heb jij behoefte aan rust, ontspanning en écht even tijd voor jezelf? Behoefte om aan je gezondheid te werken? En zin om jezelf te verwennen en even helemaal niets te moeten? Dan is deze detox iets voor jou! De Detox driedaagse in het voorjaar 2019 staat gepland van 5-7 april op onze vertrouwde locatie in Esch.

Gezonde zaken detox

Ik voel me herboren! De detox kuur was weer bijzonder, prachtige mensen ontmoet, heerlijk verwend en geweldig begeleid! Een aanrader voor iedereen

Angelique

METHODE

De methode van reinigen wordt aan jouw specifieke gezondheid, mogelijkheden en wensen ‘op maat’ aangepast. Voorafgaand aan de detox kuur vul je twee online vragenlijsten in en kijken we mee naar de meest geschikte methode voor jou. Wij zijn hoe dan ook niet van het ‘strenge’ vasten en kiezen voor een meer zachte en milde detox. We hebben in de loop der jaren gemerkt dat dit niets afdoet aan het effect. Ondersteunende kruidenthee en water worden aangevuld met gepaste hoeveelheden verse smoothies, soep en eventueel rauwkost. Aangepast aan jouw persoonlijke situatie. We ondersteunen ook het mentaal/emotionele proces, wat onlosmakelijk verbonden is met de fysieke reiniging. Een persoonlijke Bach bloesemremedie maakt extra individuele aandacht ter plekke compleet.

DETOX PROGRAMMA:

Thuis afbouwen van je voedingspatroon 

Minimaal 3 dagen voorafgaand aan de detox kuurdagen ga je thuis je normale voedingspatroon geleidelijk aan afbouwen.
Je krijgt van ons uiteraard duidelijke instructies hiervoor.

We organiseren ongeveer 2 weken vóór aan de detox een informatieochtend waar je al je vragen kun stellen en we alles samen met je doornemen.

De detox driedaagse

Tijdens deze 3 dagen heb je gedurende 5 uur per dag een begeleid programma.

In de ochtend/middag van 9.00 tot 14.00 óf in de middag/avond van 14.30 tot 19.30

De rest van de dag besteed je zelf, denk wel aan voldoende tijd voor rust en ontspanning zoals, wandelen, tekenen, lezen,
schilderen, mediteren, tuinieren of lekker helemaal niks!
Er is de mogelijkheid om te overnachten op De Roudonck, maar dat hoeft niet.

In het programma is voor iedereen een persoonlijke lichaamsmassage en een lichaamspakking inbegrepen.
Daarnaast is er iedere dag ruimte voor kuuractiviteiten naar keuze zoals:

 • een leverpakking, gebruik van de Chi-machines, ontspannen op de magneetveldmat (QRS), aromatisch voetenbad met magnesiumsulfaat, samenstellen van een Bach bloesem, reinigende kruidenthee, etc.

Opbouwen 

Je voelt je nu als het goed is fris, energiek en helemaal klaar voor de lente.

Thuis ga je nu zelf, in minimaal 3 dagen, je voedingspatroon weer langzaam opbouwen.
We adviseren je uiteraard hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Geweldig gehad zoals altijd dankzij jullie allemaal!! Weer helemaal vol energie de lente in. Wat voel ik me weer heerlijk na deze detox kuur.

Alice

BEGELEIDING

De deskundige en ervaren begeleiding is in handen van José Verhoeven en Lieneke van Grinsven:

 • José begeleidt al ruim 20 jaar vasten- en detox kuren en heeft een praktijk in Oisterwijk.
  Ze volgde erkende HBO opleidingen in beeldende vorming en natuurgeneeskunde (CAM).
  www.verhoevennatuurgeneeskunde.nl
 • Lieneke begeleidt sinds 8 jaar samen met José de detox driedaagse en heeft vanaf dit jaar het organisatorische stokje van José overgenomen.
  Meer over mij op http://www.gezondezaken.nl/over-lienekevangrinsven/

LOCATIE

Een prachtig gelegen kleinschalige accommodatie in Esch, De Roudonck, een plek waar je direct de rust en natuur kunt ervaren.

INVESTERING

De kosten voor de volledige detox driedaagse bedragen € 420,- De meeste aanvullende zorgverzekeringen betalen mee in de kosten van de behandelingen. Wij zijn lid van de beroepsvereniging NWP. Inbegrepen zijn:

 • Alle sappen, kruidenthee, bronwater, rauwkost, soep en eventuele aanvullingen ‘op maat’ tijdens jouw dagdeel.
 • Een lichaamsmassage én een lichaamspakking
 • Een Bach bloesem
 • Een uitgebreide reader met alle informatie over de afbouw-en opbouwdagen, de detox zelf, achtergrondinformatie, tips, adviezen en recepten
 • Een detox kuurpakket en eventueel klysma apparatuur.
 • Persoonlijke ondersteuning tijdens de afbouw- en opbouwdagen.
 • De informatie- c.q. kennismakingsochtend voorafgaand aan de detox, we lichten dan alles persoonlijk toe, je maakt kennis met de andere deelnemers en wij beantwoorden al je vragen. Tevens wordt dan het kuurpakket verstrekt.

Aanvullend is:

 • Eventuele overnachtingen bij De Roudonck (€ 29,50 per nacht)

AANMELDEN

 • Voor al je vragen of aanmelding voor de detox driedaagse kun je contact opnemen met Lieneke: lieneke@gezondezaken.nl
 • Na aanmelding vragen wij je een gezondheidsvragenlijst in te vullen en krijg je nadere informatie m.b.t. deelname aan de detox kuur. Je krijgt ook een uitnodiging voor de informatie- c.q. kennismakingsbijeenkomst.

Ik heb genoten van de behandeling, de zon, de kuurgasten, de verwenvrouwen, de verwenmomenten, de soepjes, de sapjes, de thaise massage. Ik kan nog wel even doorgaan. Het was geweldig. Tot volgend jaar.   Leonie