Boost je immuunstelsel en versla de griep!
Whoow! 30 tenen knoflook hoor ik je denken! Dat is heftig!
Maar deze soep werkt geneeskrachtig als je een virus, verkoudheid of griep wilt verslaan. En hij smaakt heerlijk!
Het geeft je immuunstelsel een boost en werkt bacterie en virusdodend. Uit onderzoek blijkt zelfs dat knoflook vele malen beter kan zijn dan bepaalde antibiotica. Het verlaagt ook je bloeddruk en cholesterol door het stofje allicine uit knoflook.
Het enige wat je nu misschien nog in de weg kan staan van het maken van deze soep is de knoflookgeur.
Je wilt morgen natuurlijk niet als een soort van melaatse worden behandeld. Maar aan de andere kant,
ziek worden is ook niet het beste vooruitzicht. Je kunt het toch gewoon uitleggen. Of je neemt voor je collega’s, moeder of buurvrouw ook gewoon een overheerlijke portie van deze soep mee.
INGREDIËNTEN:
• 3 bollen knoflook (± 30 teentjes)
• 1 knolselderij (800 gram)
• 400 ml. kokosmelk
• 1 ui
• 1 citroen of citroensap
• 1 eetl. kokosolie
• keltisch zeezout en zwarte peper
• 750 ml. bouillon (van 1½ bio bouillon blokje of zelfgemaakt)
• 30 gram peterselie & een takje tijm of 1/2 theelepel gemalen tijm
• 6 eetl. olijfolie
• 3 eetl. appelazijn
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd het bovenste kapje van de knoflookbollen zodat de tenen net zichtbaar worden.
Leg de 3 bollen knoflook vervolgens op bakpapier en bedek de bollen er ook mee, je wilt niet dat ze zwart worden.
Plaats ze voor ± 45 min. in de oven.
Als de knoflook bollen straks uit de oven komen laat je ze heel even afkoelen.
Daarna kun je de zachte knoflooktenen zo uit de schil knijpen.
Snijd de knolselderij en de ui in grove stukken
Maak ook alvast de peterselie olie:
snijd de peterselie grof en doe met de olie en appelazijn in een hoge beker, pureer met de staafmixer of doe het met een blender.
Verhit de kokosolie in een soeppan en bak de ui voor 5 min.
Doe vervolgens de knolselderij en tijm er bij en bak nog een paar minuten mee.
Blus af met de kokosmelk en voeg ook de bouillon toe.
Nu rustig koken tot de knolselderij zacht is in ongeveer 20 minuten.
Daarna kun je de soep pureren met een staafmixer.
Voeg eventueel peper en zeezout naar smaak toe.
Serveer met wat citroensap en besprenkel met de peterselie-olie.
Ik daag je uit om deze soep te maken!
NOG MEER GENEESKRACHTIGE SOEPEN?
Deze 30 tenen knoflook-knolselderij soep komt uit het gratis geneeskrachtige soepen e-book.
In dit boek is veel aandacht besteed aan de juiste ingrediënten die niet alleen heerlijk smaken, maar juist ook een geneeskrachtige werking hebben. Soepen zijn echt fantastisch om je gezondheid een boost te geven en extra veel groenten te eten.
Download het gratis geneeskrachtige soepen e-book onderstaand, echt een aanrader!
[mc4wp_form id=”2562″]
Bronnen:
http://lpi.oregonstate.edu/mic/food-beverages/garlic
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0013804/
Voeding bij Stress & burnout, wat cortisol doet met je bloedsuikerspiegel en spijsvertering.
Stress Happens! Iedereen ervaart stress, dat heb je niet in de hand. Maar hoe je door stressvolle periodes heen kunt komen heb je wel in de hand! In dit blog lees je wat er in je lijf gebeurt in interactie met voeding en welke belangrijke rol voeding speelt in...
Super snelle & gezonde courgette pasta
Snelle courgette pasta | Binnen 10 min. op tafel, echt! Lekker, gezond & eenvoudig. Tegelijk een perfecte manier om lekker veel groenten te eten. Deze courgette pasta is een van mijn favoriete zomergerechten. Eenvoudiger en sneller kan bijna...
‘Overnight’ boekweit met amandelpasta en druiven
'Overnight' boekweitvlokken met druiven en amandelpasta Heerlijk ‘nootachtige’ smaak door de boekweit, amandelpasta en de walnoten. Vanavond maken en morgenvroeg alleen nog opeten! INGREDIËNTEN: 5 eetl. boekweit vlokken 1 eetl. gebroken lijnzaad...