Peer pastinaak soep.

Een heerlijk gezonde, verwarmende en zoete verwensoep.

 

Als je wat kouwelijk bent is het een goed idee om je eigen innerlijke ‘kacheltje’ op te stoken met verwarmende voeding.
Daarmee stimuleer je je spijsvertering en zorg je voor extra warmte van binnenuit.
Dit zorgt ervoor dat je meer voedingsstoffen kunt opnemen, een betere weerstand krijgt, een betere circulatie en je jezelf wat blijer voelt.
De moeite waard dus!

Je maakt je voeding verwarmend door groenten uit de grond te kiezen in combinatie met bijvoorbeeld kruiden en specerijen.
Zoals deze heerlijke soep dus!

 

Ingrediënten:

• 400 gram pastinaak
• 250 gram peer
• 1 ltr. bouillon (van 2 bio bouillon blokjes of zelfgemaakte bouillon)
• 2 thl.. kerriepoeder
+ 2 thl.. korianderpoeder
• handvol paranoten
• 1 eetl.. kokosolie
• keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak

 

 

Bereiding:

Snijd de ui, peer en pastinaak in grove stukken.
Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de ui 3-4 minuten.
Voeg dan de kerrie en koriander poeder toe en fruit nog 1-2 minuten mee.
Doe de pastinaak en de peren in de pan en bak deze 2 min. mee en voeg vervolgens de liter bouillon toe.
Laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken.
Hak ondertussen de paranotn grof en bewaar ze even.
Pureer  de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe om te verdunnen.
Tot slot peper en zeezout naar smaak toevoegen en serveren met wat gehakte paranoten.

Goed om te weten:

Er is geen voedingsmiddel dat meer selenium bevat dan paranoten.
Selenium is een belangrijk sporenelement dat veel mensen tekort komen en belangrijk is voor je schildklier, prostaat en lever.
Dagelijks een paar (niet meer) van deze noten is voldoende.

Meer geneeskrachtige soep inspiratie?

Download nu gratis het geneeskrachtige soepen e-book. Echt een aanrader!

 

 

 

 

 

Super snelle & gezonde courgette pasta

Snelle courgette pasta | Binnen 10 min. op tafel, echt!   Lekker, gezond & eenvoudig. Tegelijk een perfecte manier om lekker veel groenten te eten. Deze courgette pasta is een van mijn favoriete zomergerechten. Eenvoudiger en sneller kan bijna niet, het is...

Lees meer

‘Overnight’ boekweit met amandelpasta en druiven

'Overnight' boekweitvlokken met druiven en amandelpasta   Heerlijk ‘nootachtige’ smaak door de boekweit, amandelpasta en de walnoten. Vanavond maken en morgenvroeg alleen nog opeten!     INGREDIËNTEN: 5 eetl. boekweit vlokken 1 eetl. gebroken lijnzaad en/of chiazaad 1...

Lees meer

Nori omelet | lunchen met voldoende jodium

Nori omelet | lunchen met voldoende jodium   Lekker, gezond & eenvoudig lunchgerecht. Tegelijk een perfecte manier om aan je jodium te komen.   Eet jij nauwelijks brood? En vraag je je af of je wel voldoende jodium binnen krijgt? Dan zou ik dit zeker even lezen! Een...

Lees meer