Wortel Kokos Kurkuma Soep

Deze geneeskrachtige soep is heerlijk & verwarmend.

Om écht te voeden & aan te sterken!

 

De wortel en de zoete aardappel uit deze soep bevatten veel antioxidanten, zoals béta-caroteen, die bijdragen aan een gezond immuunstelsel, helpen in het voorkomen van ziekte (waaronder kanker en Alzheimer) en bevorderen een gezonde hormoonbalans.

Kurkuma is een goed onderzocht kruid voor het gebruik bij pijn, kanker en ontstekingen. Het ondersteunt je leverwerking en bevat veel antioxidanten. Kurkuma en zwarte peper combineer je om de opname te bevorderen.

Deze soep kun je prima invriezen. Goed idee dus om een flinke pan te maken en wat porties in te vriezen zodat je er vaak plezier van beleeft!

Ingrediënten:

• 800 gram wortel
• 400 gram zoete aardappel
• 2 rode uien (100 gram)
• 1 ltr. bouillon (van 2 bio bouillon blokjes of zelfgemaakt)
• 2 thl. kerriepoeder + 2 thl. kurkuma(poeder)
• 4 teentjes knoflook
• 800 ml kokosmelk + 1 eetl. kokosolie
• 2 cm gember
• Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak

 

Bereiding:

Snijd de wortels, zoete aardappel, ui, knoflook en gember in grove stukken.
Verhit de kokosolie in een soeppan en bak de ui voor 5 min. totdat hij glazig ziet. Doe er vervolgens de knoflook en gember bij en bak nog één minuut. Doe de kerrie en de kurkuma er nu bij en roer goed door elkaar. Daarna doe je de liter bouillon, de kokosmelk, de wortel en de zoete aardappel erbij en kook je alles zacht in ± 20 min. Pureer de soep met een staafmixer. Zwarte peper en zeezout voeg je naar smaak toe.

 

Meer geneeskrachtige soepen?

Deze Wortel Kurkuma kokos soep komt uit het gratis geneeskrachtige soepen E-book van gezonde zaken.

In dit boek is veel aandacht besteed aan de juiste ingrediënten die niet alleen heerlijk smaken, maar ook een geneeskrachtige werking hebben. Soepen zijn echt fantastisch om je gezondheid een boost te geven en lekker veel groenten te eten.

Download nu het gratis geneeskrachtige soepen E-book, echt een aanrader!

 

 

 

 

 

 

 

‘Overnight’ boekweit met amandelpasta en druiven

'Overnight' boekweitvlokken met druiven en amandelpasta   Heerlijk ‘nootachtige’ smaak door de boekweit, amandelpasta en de walnoten. Vanavond maken en morgenvroeg alleen nog opeten!     INGREDIËNTEN: 5 eetl. boekweit vlokken 1 eetl. gebroken lijnzaad en/of chiazaad 1...

Lees meer

Nori omelet | lunchen met voldoende jodium

Nori omelet | lunchen met voldoende jodium   Lekker, gezond & eenvoudig lunchgerecht. Tegelijk een perfecte manier om aan je jodium te komen.   Eet jij nauwelijks brood? En vraag je je af of je wel voldoende jodium binnen krijgt? Dan zou ik dit zeker even lezen! Een...

Lees meer

Snelle Matcha Latte | heldere geest & extra energie

Voor een heldere geest & extra energie. Heerlijk zo'n Matcha Latte. Écht iets voor een drukke ochtend of wanneer in 's-middags nog even door moet. Want het geeft je een opleving in je energie en brengt tegelijk rust in je hoofd. Ideaal dus ook in plaats van koffie....

Lees meer