Meer energie

Je bent moe, moe en nog eens moe. Je wilt van alles, maar je lichaam werkt niet meer mee. Extra slapen helpt niet, je wordt moe wakker en langzaam aan wordt eigenlijk alles te veel. Tijd om dit tot op de bodem uit te zoeken en op een natuurlijke manier je energie weer terug te vinden door middel van voeding, kruiden en leefstijl advies.

Alles in je lijf is afhankelijk van voldoende energie. Het aanmaken van energie in je lichaam is een ingewikkeld proces. Je spijsvertering is de basis van je energiehuishouding. Daar wordt je voeding omgezet, opgenomen en getransporteerd via je bloed naar je cellen.

De daadwerkelijke energieaanmaak vind daar plaats, in je cellen. Het start dus met het eten van de juiste voeding en een goede vertering daarvan. Zodat je alle ingrediënten hebt voor de energiefabriekjes (mitochondriën) in je cellen. Daarbij is het goed te weten dat je hormonen een rol spelen in wat er wel en niet in de cel opgenomen wordt en dat de vloeistof rondom je cellen ook in goede conditie moet zijn.
Uit dit vereenvoudigde verhaal weten we dus al dat je voeding, je darmen, lever, hormonen en cellen betrokken zijn bij je energieaanmaak.

Vermoeidheid is normaal wanneer je een lange periode van fysieke of geestelijke inspanning hebt gehad of te weinig hebt geslapen. Maar er zijn veel meer oorzaken zijn. Zeker wanneer je lichaam na deze drukke periode niet herstelt. Als je een depressie hebt dan heb je ook geen energie én je hebt nergens zin in. Heb je een burn-out, of ga je die richting op, dan heb je vaak wel nog zin om van alles te doen, maar mis je de energie om het allemaal te kunnen doen. Bij een burn-out spelen speelt je zogenaamde hormonale stress-as een belangrijke rol..

Klachten kunnen zijn:
– vermoeidheid en uitputting
– minder weerstand
– sterke stemmingswisselingen
– huidproblemen
– versnelde verouderingsprocessen
– verminderd geheugen en concentratievermogen
– verminderd reactievermogen
– verminderd libido
– slechtere algehele lichamelijke conditie

 

Kortom, er kan veel meespelen bij de totstandkoming van gebrek aan energie.
Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw gebrek aan energie. In veel gevallen is het een combinatie van oorzaken. Je krijgt kennis en inzicht in je energie tekort. Je leert nieuwe inzichten en leefstijladviezen zodat je zelf aan de slag kunt met jouw doelstelling. Je krijgt persoonlijk en professioneel gezondheidsadvies inzake voeding, kruiden en supplementen welke jou kunnen ondersteunen. Uiteraard houden we daarbij rekening met jouw persoonlijke situatie en wensen.

Afspraak maken

 

Je wilt:

  • Je energiek voelen om weer de dingen te doen die je graag doet
  • De oorzaak van je energie tekort opsporen
  • Zelf aan de slag met nieuwe kennis, inzichten en adviezen

 

Je krijgt:

  • Kennis en inzicht in de oorzaak van je gebrek aan energie
  • Professioneel en gedegen gezondheidsadvies om deze oorzaak te behandelen
  • Persoonlijk advies over welke voeding kunnen ondersteunen
  • Persoonlijk advies inzake kruiden en andere natuurlijke middelen
  • De mogelijkheid tot extra (laboratorium) onderzoek van cortisol en DHEA via een speekseltest