Over Lieneke

Mijn passie voor natuurlijke geneeskunde is begonnen met liefde voor planten, bloemen, kruiden en groenten. Dat heb ik als klein meisje van mijn moeder meegekregen. Zij kende veel planten en wist precies wat, waar en wanneer groeide. Ook gezonde, natuurlijke voeding en creativiteit in de keuken is me met de paplepel ingegoten. Pas later ontdekte ik de geneeskrachtige toepassing van planten, voeding en kruiden en wilde ik er alles over weten. Dat heeft me nooit meer losgelaten.

 

De 6-jarige HBO studie complementaire & alternatieve geneeskunde die ik heb afgerond was op mijn lijf geschreven.
Met hetzelfde plezier volg ik nu veel nascholingen en cursussen om alle nieuwe ontwikkelingen rondom voeding, kruiden, darmen, hormonen, detox en natuurlijke geneeskunde bij te houden. Elk vrij moment verdiep ik me in nieuwe onderzoeken en trends op het gebied van natuurlijke  gezondheid. Maar ik kan ook rustig een hele dag opgaan in de oude geneeskrachtige kruidenboeken van vroeger of heerlijk in de keuken aan de slag gaan met nieuwe, gezonde recepten en brouwsels.

 

In juli 2011 heb ik Gezonde Zaken opgericht en sinds die tijd ben ik aan de slag als natuurgeneeskundige, fytotherapeut, darmfloratherapeut en voedingsdeskundige. Tegenwoordig spreekt de term voeding- en leeftsijlgeneeskunde meer tot de verbeelding. En als darmfloratherapeut zijn klachten van maag en darmen mijn specialiteit. Met nieuw microbioomonderzoek is het tegenwoodig veel eenvoudiger te onderzoeken en te behandelen. Ik vind het iedere dag weer bijzonder om mijn cliënten op deze manier te behandelen. Met natuurlijke middelen, voeding en leefstijladvies begeleid ik hen naar een gezonder leven en een maximale gezondheid.

 

Ik werk in de praktijk met oude natuurgeneeskundige wijsheid (de geneeskrachtige werking van kruiden en planten en van vroeger overgedragen en de theorie van de 4 natuurkwaliteiten). Dit combineer ik met de moderne wetenschap en onderzoekmethoden van nu (darmflora/microbioomonderzoek, ander laboratoriumonderzoek zoals bloed, urine en DNA-onderzoek en geavanceerde online vragenlijsten). Met mijn aanpak probeer ik het beste van deze twee werelden te integreren. En dat werkt! Er is voor mij niets mooiers denkbaar te zien dat mijn cliënten door middel van een natuurlijke en persoonlijke aanpak beter worden.
Je gezondheid blijft één van de belangrijkste dingen in je leven. Ik help je graag..

 

Zorg goed voor jezelf!

Lieneke

 

 

Lieneke van Grinsven