Een rustige platte buik

Een professionele aanpak bij darmklachten

 

Je hebt een opgeblazen buik, darmkrampen. Je ontlasting is altijd anders, je kunt niet naar de wc of je moet juist rennen om de wc op tijd te halen. Wat er bij jou ook speelt, je wilt er nu echt wat aan doen. En het liefst op een natuurlijke manier met voeding, kruiden en leefstijl aanpassingen. We zoeken het tot de bodem uit zodat jij weer rust in je darmen ervaart.

 

Veel gezondheidsklachten zijn terug te herleiden naar je darmen. Je darmen zijn je basis. Je bent niet alleen wat je eet, maar met name wat je verteert! In je darmen wordt je voeding verteert en opgenomen. Je maakt er allerlei belangrijke vitaminen en neurotransmitters aan, je immuniteit zetelt in je darmen en bepaald je weerstand.

Ook je zenuwstelsel is sterk vertegenwoordigd in je darmen. Vandaar dat je darmen ook wel je 2e brein worden genoemd. Problemen in je darmen kunnen gemakkelijk een depressie veroorzaken. En wat dacht je van die anderhalve kilo bacteriën in je darmen! Onderzoekers komen er steeds meer achter dat die kleine beestjes in onze darmen ontzettend belangrijk zijn. Niet alleen voor het verteren van je voeding. Maar ze bepalen, hoe gek het ook klinkt, tot op zekere hoogte zelfs hoe je in het leven staat en hoe jij je voelt. Belangrijk dus om goed voor je bacteriën te zorgen en de juiste balans te creëren.

 

Je bent wat je verteert!

 

Darmmicrobioomonderzoek

Vaak is het behulpzaam om eerst goed in kaart te krijgen wat er speelt in je darmen en hoe de bacteriële verhouding is. Dat kan met darmmicrobioom onderzoek. Door middel van het inleveren van wat ontlasting brengen al je bacteriën in kaart, incl. pH, eventuele parasieten, schimmels, ontstekingsneigingen, immuniteit, werking alvleesklier en galblaas, vertering, enzovoort.

Elke bacteriegroep heeft zijn eigen kwaliteiten. Ze breken bepaalde stoffen af, maken vitaminen aan en zorgen voor de juiste zuurgraad in de darm. Ze hebben een positieve invloed op het immuunsysteem en nog veel meer. Maar je hebt wel de goede onderlinge verhouding nodig en het liefst geen schimmels, parasieten of ziekmakende bacteriën. Gezonde Zaken werkt met de nieuwste microbioomanalyse, gebaseerd op sequencing van bacterieel DNA. Op die manier krijgen we een volledig beeld van je darmmicrobioom en kunnen we jouw darmklachten vervolgens heel gericht behandelen.

 

 

 

Bij darmklachten denk ik aan:

–        Problemen met je stoelgang (obstipatie, diarree, slijmvorming, etc)
–        Opgeblazen gevoel
–        Prikkelbare darmsyndroom IBS/PDS
–        Ontstekingen in je maag en darmen IBD
–        Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa
–        Maagzweer en maagzuurproblemen
–        Slechte vertering
–        Winderigheid
–        Parasieten
–        Schimmels en gisten zoals candida
–        Bepaalde voeding niet verdragen

 

Oorzaken van darmklachten kunnen zijn:

–        Slecht kauwen
–        Verkeerd voedingspatroon
–        Een gebrek aan maagzuur
–        Een tekort aan enzymen van de alvleesklier
–        Een galblaas aandoening of klachten na verwijdering galblaas
–        Een lever aandoening
–        Het gebruik van maagzuurremmers
–        Voedselallergieën
–        Een dunne of dikke darm ontsteking
–        Bacteriële infectie van de dunne darm
–        Bacteriële fermentatie in de dikke darm
–        Infectie met parasieten
–        Glutenintolerantie, coeliakie
–        Overgewicht

 

In symbiose met de beestjes in ons

Er wordt de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de bacteriële wereld in je darmen.
Wij als mensen leven in symbiose met de beestjes in ons lijf. Dat is althans de bedoeling. We hebben meer bacteriën dan cellen in ons lichaam, dat zegt al veel. Wetenschappers zijn nu druk met het ontdekken van alle stammen en hun functies en interacties. Vreemd eigenlijk dat we bijna de hele wereld in kaart hebben, maar onze eigen beestjes nog volop aan het onderzoeken zijn.

Persoonlijk vind ik dit gebied erg interessant en ik volg alle ontwikkelingen op de voet. Ook de methodes van behandelen van maag en darmklachten. Er is veel mogelijk met voeding, leefwijze en kruiden op dit gebied.
Met veel passie wil ik naar jouw darmklachten kijken. We proberen de oorzaak op te sporen en op een natuurlijke manier te behandelen. Daarbij probeer ik de laatste wetenschappelijke kennis te combineren met oude kruidenkennis van weleer.

Een succesvolle behandeling kan veel opleveren. Naast het verdwijnen van je darmklachten ervaar je vaak meer energie, een betere weerstand en een blijer gevoel.

Heb je vragen, stel ze gerust.

Zorg goed voor jezelf!

Lieneke

 

Afspraak maken

 

 

Je wilt:

 • De oorzaak van je maag/darmklachten opsporen
 • Je darmklachten behandelen met natuurlijke middelen
 • Een blijvend resultaat en een platte en rustige buik
 • Zelf aan de slag met nieuwe kennis, inzichten en adviezen

 

Je krijgt:

 • Kennis en inzicht in de oorzaak van je darmklachten
 • Professioneel en gedegen gezondheidsadvies om deze oorzaak te behandelen
 • Persoonlijk advies over welke voeding kan ondersteunen bij je darmklachten
 • Persoonlijk advies over welke kruiden en andere natuurlijke middelen ondersteunen
 • De mogelijkheid om uit te zoeken of je voedselovergevoeligheden hebt
 • Een neurotransmittertest om te zien in welke mate je darmklachten in relatie staan tot je hersenwerking en hoe jij je voelt
 • De mogelijkheid tot extra laboratorium onderzoek van je darmmicrobioom (darmflora), onderzoek naar bacteriën, parasieten, candida/gisten, vertering, allergieën of intoleranties, etc.