Snelle courgette pasta |

Binnen 10 min. op tafel, echt!

 

Lekker, gezond & eenvoudig.

Tegelijk een perfecte manier om lekker veel groenten te eten.

Deze courgette pasta is een van mijn favoriete zomergerechten.
Eenvoudiger en sneller kan bijna niet, het is koud en lekker licht voor warme dagen.

 

Benodigd:

  • Keukenmachine of blender
  • Spiraalsnijder, Spirelli of Spiralizer o.i.d.
    (in ieder geval zo’n ding wat slierten maakt van je courgette, investering rond de 10 euro in een Kookwinkel)

Ingrediënten:

Voor 2 personen, of 2 dagen

  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 2 grote rijpe tomaten (300 gram)
  • 6 geweekte zongedroogde tomaten
  • 1 handje verse basilicum (of 2 theelepels gedroogde basilicum)
  • 2 eetlepels amandelen
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Maak met een spirelli, spiraalsnijder, spiralizer (of hoe jouw ding ook heet) slierten van je courgette. Laat ze direct op je bord neerkomen. Vervolgens doe je alle overige ingrediënten (behalve de edelgistvlokken) in een blender of keukenmachine tot er een gladde saus ontstaat. Schep de saus over de courgetteslierten en bestrooi met de edelgistvokken.

 

Goed om te weten:

Edelgist (ook wel nutritional yeast genoemd) is een gedroogde inactieve gist. je kunt het kopen in de Bio winkel of online.
Het smaakt een beetje als Parmezaanse kaas. En het is heerlijk over je pastasaus, in je pesto of over een omelet. Daarbij zit het boordevol B-vitaminen. je kunt het eventueel vervangen door Parmezaane kaas in dit gerecht.

 

Tip:

Dit is een koud gerecht, ideaal voor de zomer. Maar in de winter heb je misschien meer behoefte aan iets warms. Je kunt de saus dan prima even verwarmen. De courgette slierten ook, maar heel kort.

 

Laat je weten wat je van dit gerecht vond?

Zorg goed voor jezelf!

Lieneke