Voedingscheck

 

Voeding is van grote invloed is op je gezondheid, dat weet je! Tegenwoordig worden we overspoeld met informatie en onderzoek over voeding. Allemaal vertellen ze wat je juist wél of niet moet eten. Het vervelende is dat iedereen iets anders lijkt te beweren. Wát is nou goed voor jou? En waarom? Tijd om dit tot op de bodem uit te zoeken. Zodat jij de voeding eet die bij je past. Voeding voor hormonale balans, een gezond gewicht en een energiek leven.

 

Verteer jij jouw voeding goed? Eet je voldoende gezonde vetten? En hoe zit het met koolhydraten?  Welke voeding kan je hormoonsysteem in balans brengen? En wat eet je om gezond op gewicht te komen?
Gezonde voeding is de basis van je gezondheid. Uit je voeding moet je alle grondstoffen halen voor jouw energieproductie. Eigenlijk zijn alle vitale processen van je lichaam afhankelijk van de juiste stoffen die je uit je voeding haalt. Naast het eten van gezonde voeding moet je spijvertering in staat zijn om alle stoffen om te zetten en op te nemen. Dus je bent niet alleen wat je eet, maar meer nog wat je verteert. Vandaar dat bepaalde voeding niet voor iedereen goed is. Je moet rekening houden met jouw verteringskracht. Om een voorbeeld te geven: de een doet het fantastisch op veel salades, maar voor een ander is het te zwaar om te verteren.

 

Tijdens deze voedingscheck onderzoek ik je voedingspatroon en leefstijl. Je krijgt inzicht in je huidige voedingspatroon en verteringskracht. Wat doe je goed? En waar kun je nog verbetering aanbrengen?
Ik heb kennis van de laatste wetenschappelijke onderzoeken, maar ik bekijk het ook vanuit de oude natuurgeneeskundige wijsheid. Daarbij kijk ik bijvoorbeeld of je voeding wat meer verwarmend, verkoelend, verdrogend of verslijmend zou moeten zijn. Uiteraard houden we rekening met wat voor jou haalbaar is en welke voedingsvoorkeuren je hebt. Op basis van deze voorkeuren en je voedingsadvies kijken we welke recepten hier bij aansluiten. Na dit consult kun jij direct aan de slag met alle voedingsadviezen, leefstijltips en recept ideeën.

 

Onderstaand een aantal uitgangspunten van een gezond voedingspatroon:
– Eet verse onbewerkte voeding, échte voeding
– Met zo weinig mogelijk (milieu)toxines
– Geen diëten, maar een gezonde leefstijl waarbij je een leven lang gezond én lekker kan eten
– Ik hanteer de 20/80 regel: je eet 80% gezonde voeding en 20% geniet je van voeding die minder gezond is
– Voeding kan je hormoonsysteem in balans brengen en ondersteunen bij klachten of ziektebeelden

 

Afspraak maken